Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Helly Hansen: A munkavédelem célja

Helly Hansen: A munkavédelem célja

A munkavédelem fő célja röviden és tömören az, hogy mindenki számára a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket, munkakörnyezetet biztosítsa. Ez a cél nagyon szépen hangzik, de vajon hogyan segít ezen a munkavédelem? A Helly Hansen munkaruházat segíti a biztonságot.

Helly Hansen: A munkavédelem célja

A munkavédelem és céljának megvalósulása tulajdonképpen minden embert érint.

Például, akik a szabadban dolgoznak, kitéve az időjárás kénye-kedvének. De nemcsak a külső tér és az időjárás jelenthet veszélyt, hanem egyéb speciális körülmények is. A munkavédelem magába foglalja azokat a munkaköröket is, ahol nagy gépekkel dolgoznak, ahol nagy a szennyeződés vagy a veszélyes anyag. Sőt! A munkavédelem célja, hogy minden dolgozó embert, mindenfajta veszélytől megóvjon. Ezek pedig a lelki megpróbáltatásokat is magukba foglalják, ami bárkit, minden munkavállalót érinthet.

Helly Hansen munkavédelmi kabát

Helly Hansen munkavédelmi kabát

A munkavédelem fő célja tehát röviden és tömören az, hogy mindenki számára a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket, munkakörnyezetet biztosítsa. Ez a cél nagyon szépen hangzik, de vajon hogyan segít ezen a munkavédelem? Ezt megtudhatjuk akkor, ha megértjük, hogy mit is jelent ez a célja a munkavédelemnek valójában.

A munkavédelem célja a hivatalos meghatározás szerint

Mindenekelőtt lássuk, hogyan hangzik a munkavédelem célja a hivatalos definíció szerint:

A munkavédelem célja "a szervezetten munkát végzők egészségének, testi épségének, munkavégző képességének megóvása, a munkakörülmények humanizálása. A személyi és tárgyi feltételeket oly módon kell megteremteni, hogy megelőzhessük a munkabaleseteket és a foglalkozással összefüggő megbetegedéseket. Mindezek függetlenek a munkavégzés szervezeti vagy tulajdoni formáitól.

A balesetek és foglalkozási ártalmak megelőzhetőek, ha az ember a maga alkotta gépeket, berendezéseket, eszközöket biztonságossá tudja tenni. A munkavállalók munkakörülményei, biztonsága, szociális ellátottsága döntően megszabja a munkakedvet és a munka hatékonyságát."*

Hát ez rendkívül komolyan, szárazan, hangzik, és a sok szakszó mellett talán kicsit elsikkad a lényeg. Vagyis az, hogy mi a munkavédelem célja, és hogy miért rendkívül fontos, hogy ezeket a célokat minden munkahelyen megvalósítsák.

De nem véletlenül idéztük ilyen részletesen a munkavédelem céljának hivatalos meghatározását. Mert ha lefordítjuk "sima magyarra", akkor talán mindenki megérti, miért is fontos elérni ezeket a célokat.

Helly Hansen munkavédelmi bakancs

Helly Hansen munkavédelmi bakancs

A munkavédelem célja egyszerűen megfogalmazva

Lássuk egyszerűbben megfogalmazva a munkavédelem fontosságát és fő céljait.

A munkavédelem célja tehát a következő:

biztonságos munkakörülményeket teremteni, elkerülni és megakadályozni a bármiféle balesetet, megbetegedést, károsodást.

Helly Hansen munkavédelmi nadrág

Helly Hansen munkavédelmi nadrág

A biztonságos munkakörülmények megteremtésének lehetősége elsősorban az embereken, a munkáltatókon múlik, és némi odafigyeléssel elkerülhetőek a nem várt események. A munkavállalók biztonsága pedig nem csupán az egészségüket segíti, hanem a munkavégzés hatékonyságát is növeli. Ha ugyanis a dolgozók biztonságban érzik magukat, akkor oldottabb légkörben szívesebben és ezáltal eredményesebben is fognak dolgozni.

Ez tehát a munkavédelem célja, és mindnyájunk érdeke, hogy ez megvalósuljon. A Helly Hansen márka és mi pedig e cél elérésében szeretnénk hatékonyan segíteni.

Helly Hansen workwear

Helly Hansen workwear

Forrás; utolsó megtekintés: 2021-07-27