Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kompozit orrmerevítő kontra acélbetét, melyiket válasszuk?

Kompozit orrmerevítő kontra acélbetét,  melyiket válasszuk?

Kompozit orrmerevítő kontra acélbetét: melyiket válasszuk?

Helly Hansen lábbelik a legmodernebb védelemmel

Minden munkavédelmi lábbelivel (cipő, bakancs) szemben elsődleges elvárás, hogy védje a munkavállaló lábát munka közben. Ezért vannak a bizonyos kockázatokkal járó munkaköröknél konkrét előírások a munkavédelmi öltözetre vonatkozóan.

Kompozit orrmerevítő kontra acélbetét: melyiket válasszuk?

Helly Hansen lábbelik a legmodernebb védelemmel

Minden munkavédelmi lábbelivel (cipő, bakancs) szemben elsődleges elvárás, hogy védje a munkavállaló lábát munka közben. Ezért vannak a bizonyos kockázatokkal járó munkaköröknél konkrét előírások a munkavédelmi öltözetre vonatkozóan. Ezek az előírások pontosan megadják, hogy milyen fajta és mértékű veszélyek ellen kell védenie a lábbelinek.

Bizonyos veszélyességi fokozatnál a munkavédelmi lábbelinek a zuhanó tárgyak ellen is védenie kell a viselőjét. Ezt a védelmet a lábbeliben levő orrmerevítő biztosítja, ami napjainkban leginkább acélbetétes vagy kompozit anyagból készülhet.

Természetesen a zuhanó tárgyak elleni védelemmel ellátott Helly Hansen munkavédelmi lábbelikben is van orrmerevítő. Ám nem mindegy az sem, hogy milyen anyagú a zuhanás elleni védelem. De egyben biztosak lehetünk: ha a Helly Hansen munkavédelmi lábbelik közül választunk magunknak cipőt, az a lehető legjobb választás lesz. Mind a védelem, mind a kényelem szempontjából.

HELLY HANSEN CHELSEA EVO BRZ LOW BOA S1P munkavédelmi cipő

HELLY HANSEN CHELSEA EVO BRZ LOW BOA S1P munkavédelmi cipő

 

Helly Hansen a haladás útja, avagy acélbetét kontra kompozit orrmerevítő

A kétféle orrmerevítő anyagában tér el egymástól. Az acélbetét, ahogyan neve is mutatja, fémből készül. Ezzel szemben a kompozit orrmerevítő több különböző fémmentes anyagból összeállított ötvözet.

Talán már az is sejtetni enged valamit, hogy eredetileg az acélbetétes orrmerevítős megoldás létezett. A kompozit orrmerevítő később lett kifejlesztve.

HELLY HANSEN FERROUS BOOT 750 BROWN munkavédelmi bakancs

HELLY HANSEN FERROUS BOOT 750 BROWN munkavédelmi bakancs

 

 

Acélbetét kontra kompozit orrmerevítő, avagy súly kontra Helly Hansen könnyedség

A kompozit orrmerevítős cipőknél mindenekelőtt a súlykülönbséget szokták kiemelni legnagyobb előnyként az acélbetétes lábbelikkel szemben. És ez valóban igaz is: a kompozit orrmerevítő kisebb súlyú, mint fémből készült társa.

Ám nem emiatt lesz a Helly Hansen munkavédelmi cipő sokkal könnyebb. Hanem azért, mert nemcsak az orrmerevítők, hanem a teljes lábbeli anyaga a lehető legmodernebb. Ezáltal pedig a Helly Hansen lábbelik összsúlya is kisebb lesz.

 

A kompozit orrmerevítők további előnyei az acélbetéttel szemben a Helly Hansen lábbelikben

Összességében elmondható, hogy a fémmentes orrmerevítők kényelmesebbek, mint a hagyományos acélbetétek. Ez számos további előnyüknek köszönhető, úgymint:

MUNKAVÉDELMI CIPŐ HELLY HANSEN SMESTAD ACTIVE HT S3 WR SRC ESD LOW munkavédelmi cipő

MUNKAVÉDELMI CIPŐ HELLY HANSEN SMESTAD ACTIVE HT S3 WR SRC ESD LOW munkavédelmi cipő

 

Az acélbetét vagy a kompozit orrmerevítő véd-e jobban?

A hagyományos hozzáállás szerint a fém orrmerevítők jobban védenek, mint a "műanyag" kompozit anyagúak, pedig valójában az egész logika kérdése.

Az előírás szerint az orrmerevítő megvéd a 200 J energiájú zuhanó/leeső tárgyak ellen és 15 kN nyomás elleni védelmet biztosít. Vagyis minden ebbe a kategóriába sorolt munkavédelmi cipőnek teljesítenie kell ezt az elvárást – függetlenül az orrmerevítő anyagától.

Összességében a kompozit orrmerevítős lábbeli ugyanakkora biztonságot nyújt, mint a fémbetétes. Vagyis bármelyik Helly Hansen lábbeli biztonságos, de egyúttal a legkényelmesebb is.

 

Helly Hansen workwear - Cleanmedic

Helly Hansen workwear - Cleanmedic