Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Helly Hansen láthatósági ruháinak hatékonysága

Helly Hansen láthatósági ruháinak hatékonysága

Miben rejlik a Helly Hansen láthatósági ruháinak hatékonysága?

Avagy mindent a jól láthatóságról – nemcsak munkavégzéskor

Viseljünk Helly Hansen jól láthatósági munkavédelmi öltözéket kültéri elfoglaltságaink során is. Még akkor is, ha éppenséggel nem konkrétan valamilyen hagyományos, valódi munkavégzésről van szó.

Miben rejlik a Helly Hansen láthatósági ruháinak hatékonysága?

Avagy mindent a jól láthatóságról – nemcsak munkavégzéskor

Az adatok alapján a legtöbb baleset különféle egyéni tevékenységek során érheti az embert. Ilyen egyéni tevékenységek lehetnek például:

Márpedig az ilyenfajta tevékenységek a jó idő beköszöntével igencsak megszaporodnak, így a balesetek száma is megnövekedhet.

Mit lehetne ez ellen tenni? A válasz tulajdonképpen nagyon is egyszerű: viseljünk Helly Hansen jól láthatósági munkavédelmi öltözéket kültéri elfoglaltságaink során is. Még akkor is, ha éppenséggel nem konkrétan valamilyen hagyományos, valódi munkavégzésről van szó.

Hogyan segíti elő a láthatóságot a szabadban a Helly Hansen láthatósági munkaruházat?

Ahogyan a neve is mutatja, a jól láthatósági ruhák elsődleges rendeltetése, hogy nehéz látási körülmények között is észrevehetőek legyünk. Ez pedig azt jelenti, hogy akár Helly Hansen láthatósági ruháról van szó, akár másmilyenről, annak valahogyan jól láthatónak kell lennie.

Mi teszi azt lehetővé, hogy bárki valóban jól láthatóvá váljon a szabadtéri jelenléte során, még nehéz látási körülmények között is? Olyan ruhaanyaggal vagy a kiegészítő eszközzel, ami

  • vagy közvetlenül látható fénysugarakat bocsát ki (pl. fejlámpa);

  • vagy az előírt mértékben kellő fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik.

De az sem mindegy, hogy milyen és mekkora felületen található ez a bizonyos fényvisszaverő anyag.

Hogyan épülnek fel a Helly Hansen láthatósági munkavédelmi ruhák?

Miből áll egy kifejezetten jól láthatósági funkcióval rendelkező Helly Hansen munkavédelmi ruha?

  1. Egy eleve feltűnő, jól látható különféle fluoreszkáló színekben készülő (sárga/narancs/vörös) háttéralapanyagból

Ezek a fluoreszkáló színek ragyogóbbak az átlagosnál, ennek köszönhetően a viselőjük nappali fényviszonyok között az átlagnál jobban láthatóvá válnak.

  1. Az erre kerülő fényvisszaverő csíkokból

A fényvisszaverő csíkok olyan anyagból készülnek, melyek a kibocsátott fényt olyan erősen verik vissza, mint egy reflektor.

De ez még nem minden. Még arra is vonatkoznak szabályok, hogy ez a kétféle anyag mekkora területen helyezkedjenek el a jól láthatósági ruhákon.

Milyen előírások vannak a Helly Hansen láthatósági ruhák jól látható felületének mértékére?

A jól láthatósági munkaruházatra az EN ISO 20471:2013 jelzésű szabvány vonatkozik, és ebben találhatók a rájuk vonatkozó speciális követelmények.

A jelző/jól láthatósági ruházatokat 3 osztályba sorolják aszerint, hogy mekkora rajtuk az élénk színű háttéranyag és a fényvisszaverő reflektív csík. Ezeket az információkat pedig a Helly Hansen láthatósági munkavédelmi ruhákon található piktogramokon lehet megtalálni.

Ne bízza ön se a véletlenre! Legyen ön is biztonságban a Helly Hansen láthatósági munkavédelmi ruháiban – még a szabadidős tevékenységei során is.

Helly Hansen láthatósági munkavédelmi ruhák, egyéb Helly Hansen munkavédelmi ruházati termékek a Helly Hansen webáruházból – vagy személyesen zalaegerszegi márkaboltunkból.

Helly Hansen workwear - Cleanmedic a hivatalos márkaképviselet

Helly Hansen workwear - Cleanmedic a hivatalos márkaképviselet